Η Universal Life είναι η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία που ιδρύθηκε στην Κύπρο το 1970, με βασικό στόχο την ανάπτυξη και πρόοδο του ασφαλιστικού τομέα στη χώρα. Έχει καταστήσει το όνομα  της συνώνυμο με την ασφάλεια ζωής και υγείας στην Κύπρο, πρωτοστατώντας στην εισαγωγή θεσμών και σύγχρονων ασφαλιστικών προγραμμάτων, καθώς και στη δημιουργία και καλλιέργεια της ασφαλιστικής συνείδησης στους Κυπρίους.

Σήμερα, η Universal Life, μέλος του Ομίλου «Φώτος Φωτιάδης», διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ασφαλιστικά δρώμενα του τόπου, ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες του Κλάδου Ζωής, και ως η μεγαλύτερη, με διαφορά, ασφαλιστική εταιρεία του Κλάδου Υγείας. Τα τελευταία χρόνια έχει ψηφιστεί επί συνεχόμενα έτη από ανεξάρτητες έρευνες αγοράς ως η πλέον αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία του Κλάδου Ζωής στην Κύπρο.

Με πνεύμα ανθρωποκεντρικό, η Universal Life στηρίζει διαχρονικά φιλανθρωπικούς οργανισμούς, την παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, με σεβασμό στον άνθρωπο και την κοινωνία, συνεισφέροντας διαχρονικά σε τομείς που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας.

Η υγεία αποτελούσε πάντοτε ακρογωνιαίο λίθο  στο κοινωνικό έργο της Universal Life, και ο ΠΑΣΥΚΑΦ ήταν τα τελευταία 30 χρόνια ένας από τους πλέον σημαντικούς οργανισμούς που λάβαινε συνεχή στήριξη και χορηγία από την Εταιρεία. Παράλληλα, η UNIVERSAL LIFE υποστηρίζει αρκετές από τις εκστρατείες πρόληψης που πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος.

Τα τελευταία 4 χρόνια η Universal Life, ανταποκρινόμενη σε ένα ακόμα κάλεσμα του ΠΑΣΥΚΑΦ, στηρίζει ως Μέγας Χορηγός την Ομάδα Αντιμετώπισης Γαστρεντερικών Καρκίνων «Αλθέα»,  της οποίας κύρια αποστολή είναι η πρόληψη και μείωση των κρουσμάτων γαστρεντερικών καρκίνων στην Κύπρο.