Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin

Ο 1ος διαδικτυακός διαγωνισμός υγιεινής μαγειρικής που διοργανώθηκε στην Κύπρο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 12 Ιουνίου 2019. Εκεί  ανακοινώθηκε και η τελική κατάταξη των τριών φιναλίστ με τη μεγαλύτερη βαθμολογία καθώς επίσης και ο μεγάλος νικητής του #cookyourhealth!

Cooking Workshop 69

Μια Εξαιρετική Διοργάνωση με Υψηλούς Στόχους

Διοργανωτές του διαγωνισμού ήταν η ασφαλιστική εταιρεία UNIVERSAL LIFE, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ).

Στόχος των διοργανωτών και των χορηγών της σημαντικής αυτής προσπάθειας ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και τη σημασία της υιοθέτησης ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής για την αντιμετώπιση των γαστρεντερικών καρκίνων. Την εκστρατεία στήριξαν ενεργά ο Σύνδεσμος Διατροφολόγων και Διαιτολόγων Κύπρου, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ Κύπρου, το Τμήμα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege, το Ταξιδιωτικό Γραφείο Top Kinisis και το ξενοδοχείο Aphrodite Hills Atlantica.    

Η εκστρατεία ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου και περιέλαβε μεγάλο αριθμό δράσεων και διανομή υλικού σχεδιασμένου να βοηθήσει ανθρώπους κάθε ηλικίας να αντιληφθούν τόσο τον κίνδυνο των γαστρεντερικών καρκίνων, όσο και το πόσο εύκολα μπορεί να προληφθεί μέσω της υγιεινής διατροφής.

 

Ο Πρώτος Παγκύπριος Διαδικτυακός Διαγωνισμός Υγιεινής Μαγειρικής

Μέσω του επίσημου ιστότοπου της εκστρατείας, λάτρεις της υγιεινής κουζίνας είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και να κερδίσουν υπέροχα δώρα, δίνοντας παράλληλα στο κοινό την ευκαιρία να διαπιστώσει πόσο νόστιμο και χορταστικό μπορεί να είναι ένα υγιεινό πιάτο.

Ο διαγωνισμός περιλάμβανε τρεις φάσεις. Στην πρώτη, που έληξε στις 15 Μαρτίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν φυσικά υλικά από συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων, να δημιουργήσουν μια δική τους υγιεινή συνταγή με αυτά τα υλικά και να μοιραστούν φωτογραφίες και τις λεπτομέρειες του πιάτου τους στο επίσημο ιστότοπο του διαγωνισμού.

Στη συνέχεια, όλες οι συνταγές που είχαν καταχωρηθεί, αξιολογήθηκαν από τους διάσημους σεφ Κυριάκο Φώκου, Νικόλα Κωνσταντίνου και Θεόδωρο Ελευθερίου, που αποτέλεσαν και την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού.

Chefs cookyourhealth

Αφού επιλέχθηκαν οι οκτώ καλύτερες, με κριτήρια αυστηρά καθορισμένα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διατροφολόγων και Διαιτολόγων Κύπρου, ξεκίνησε και η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, με τους δημιουργούς των οκτώ καλύτερων συνταγών να εκτελούν ζωντανά τα πιάτα τους υπό τα βλέμματα των κριτών!

Cooking Workshop 28

Το μαγειρικό αυτό Workshop πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στα καινούργια εργαστήρια του Τμήματος Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege. Στη συνέχεια, οι φιναλίστ παρουσιάστηκαν στον επίσημο ιστότοπο του διαγωνισμού, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να δει φωτογραφίες και videos με τις συνταγές και τα πιάτα και να ψηφίσει την αγαπημένη του συμμετοχή, καθορίζοντας έτσι σε ποσοστό 30% τον νικητή της διοργάνωσης!

Cooking Workshop 15

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν θεαματική, γεμίζοντας χαρά τους συμμετέχοντες αλλά και τους διοργανωτές, καθώς σκοπός τους εξαρχής ήταν η ενημέρωση του κόσμου γύρω από τα οφέλη αλλά και τη γεύση της υγιεινής μαγειρικής.

Cooking Workshop 12

Η Ανακοίνωση των Αποτελεσμάτων!

Μετά από ένα υπέροχο ταξίδι πέντε μηνών, η μεγάλη μέρα της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων έφτασε!

Στο Cooking Show που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου, αποκαλύφθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας τόσο του κοινού όσο και της κριτικής επιτροπής, καθώς και η τελική κατάταξη των τριών φιναλίστ!

Μεγάλη νικήτρια του #cookyourhealth ήταν η Χριστίνα Χριστοφόρου, που κέρδισε με την υπέροχη συνταγή της ένα τετραήμερο ταξίδι στην παραμυθένια Πράγα για δύο άτομα, προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου TopKinisis.

Δεύτερη αναδείχθηκε η Λένα Λοϊζίδη, που κέρδισε ένα δωροκουπόνι αξίας €500 από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Τρίτος στην προτίμηση του κοινού και των κριτών ήταν ο Ανδρέας Παναγιώτου, που κέρδισε για την εξαιρετική του συμμετοχή  μια δωρεάν διαμονή για δύο άτομα στο ξενοδοχείο Aphrodite Hills. 

cookyourhealth book

Συλλογή εσόδων για το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ

Kατά την τελετή βράβευσης ανακοινώθηκε επίσης η συλλεκτική έκδοση του βιβλίου μαγειρικής «Μαγείρεψε υγιεινά, ζήσε καλύτερα». Το βιβλίο, το οποίο αποτελεί ακόμα μια ευγενή προσφορά της Universal Life προς τον ΠΑΣΥΚΑΦ, περιλαμβάνει όλες τις συνταγές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό καθώς και συμβουλές από διατροφολόγους για μια υγιεινή διατροφή.

Το βιβλίο θα διατίθεται στην τιμή των €3 και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του ΠΑΣΥΚΑΦ. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα γραφεία του ΠΑΣΥΚΑΦ στο 22345444.

ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΑΡΘΡΑ