Blog

Ο 1ος διαδικτυακός διαγωνισμός υγιεινής μαγειρικής που διοργανώθηκε στην Κύπρο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία!

Επιδημιολογικά στοιχεία έδειξαν πως οι Ινδοί που έχουν εντάξει στη διατροφή τους κουρκουμά σε μεγάλες ποσότητες, έχουν μικρότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το ελαιόλαδο, την ταχίνη και το μέλι. Ποια είναι τα οφέλη τους και τι συμβουλές να ακολουθήσεις για το καθένα;

Για την παραγωγή ενέργειας, κάθε κύτταρο μέσα στον οργανισμό χρειάζεται συνεχή χορήγηση οξυγόνου. Για αυτό τον λόγο το οξυγόνο είναι βασικό στην ζωή.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου (ΚΠΕ) είναι ο 4ος σε συχνότητα καρκίνος σε παγκόσμιο επίπεδο και η 2η αιτία θανάτου ανάμεσα σε όλους τους καρκίνους.

Μαθαίνοντας ορισμένα πράγματα για τους υδατάνθρακες, θα είμαστε σε θέση να τους αξιοποιούμε καλύτερα, δίχως να βάζουμε την υγεία του οργανισμού μας σε κίνδυνο.

Δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου μέσω της διατροφής μας⋅ μπορούμε, όμως, σε σημαντικό βαθμό, να τις μειώσουμε δραστικά.

Η «Αλθέα» είναι η ομάδα αντιμετώπισης γαστρεντερικών καρκίνων του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), η οποία δημιουργήθηκε το 2016.

Υπάρχουν συγκεκριμένες πρακτικές πρόληψης  οι οποίες, όταν εφαρμόζονται συστηματικά, μπορούν να μειώσουν δραστικά τον κίνδυνο εμφάνισης και ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου.

Οι γιατροί συστήνουν τακτικές εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για την έγκαιρη πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, μέσω του ελέγχου των πολυπόδων.